Jdi na obsah Jdi na menu

Týdeník mělnicko 02.07.2008 - akce Hurá na prázdniny 2008

Chlumín vítal prázdniny ostošest a hasil a tančil a soutěžil…

Chlumín zažil veselou a pestrou sobotu – místní Sbor dobrovolných hasičů ve spolupráci s Mateřskou a Základní školou v Chlumíně a s tamním Obecním úřadem připravili hezké odpoledne dětem a jejich blízkým – „Přivítání prázdnin pro děti a mládež“.

Chlumínští organizátoři nebyli na přípravu odpoledne sami. Přijeli se zúčastnit hasiči z Neratovic (mimo jiné i specialisté na vyprošťování raněných z vraků automobilů). Hasiči z Mělníka s výsuvným žebříkem, dobrovolní hasiči z Řep zase přijeli s jedním z nejmodernějších hasičských vozů, jaké se v současné sobě používají, takže o zvědavce, kteří se chtěli dozvědět víc o moderní hasičské technice, neměli nouzi. Když připočtete v provizorních podmínkách, ale se všemi náležitostmi zorganizované občerstvení a k tomu příjemnou hudbu, je jasné, že o zábavu nebyla nouze.Začaly děti nejrůznějšími soutěžemi. Přitom ty nejmenší, pro které by soutěžení ještě moc nebylo, měly příležitost dosyta se „vyvztekat“ v nafukovacím hradu. Zájmu bylo tolik, že přítomný „koordinátor“ dokonce zavedl čas, po který mohla jedna skupina dětí setrvat, než ji vystřídala jiná.

Mezitím se o kus dál závodilo ze všech sil – kdo co nejrychleji v daném úseku přemístí hasičské přilby, kdo jako první přiměje ke stříkání požární hadici pro mladé hasiče… Soutěže vyvrcholily ukázkou družstva malých hasičů o co nejrychleji provedený požární útok.

Dále chvilka odpočinku, občerstvení a diskuzí, v pozadí vyplněná tancem pro děti, který s úsměvem a úspěchem vedly Radka Červenková a Renáta Smetanová z SDH Chlumín – a došlo na další zlatý hřeb sobotního setkání – ukázku vyprošťování raněného z deformovaného vozu, jak už bylo řečeno, v režii profesionálních hasičů z Neratovic.

Petr Žďárský, starosta SDH Chlumín celé odpoledne zhodnotil:

„Myslím,že se celá akce velice povedla. Ukázka hasičské techniky zaujala krom dětí i jejich rodiče a ostatní přihlížející,tak můžu s jistotou říci že se nikdo celé odpoledne nenudil. Děti určitě ocenili řádění v barevné pěně kterou jsme prezentovali jako barevné překvapení a o kterou se na závěr postaraly hasiči z neratovic.Obrovský dík patří nejen organizátorům,ale i sponzorům této akce. Za spolky z naší obce děkujem honební společnosti a chovatelům za finanční podporu a z ostatních děkujeme firmě Alpena - Nedorost Neratovice a čerpací stanici Robin Oil – Odolená voda za věcné ceny do soutěží, velké díky i všem přátelům hasičům, kteří nám pomohli zajistit program.“

 

 

Náhledy fotografií ze složky Hurá na prázdniny 2008

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář